Support & hjälp
Vi finns här för att hjälpa dig! Hitta svar på vanliga frågor eller kontakta oss direkt.
Skicka oss ett meddelande
Kontaktinformation
Användar-FAQ
Sök efter en tjänst eller ett företag, välj tjänst och tid och bekräfta. Beroende på företaget kan du betala online med kort eller betala på plats efter besöket.
Vissa företag bekräftar varje bokning manuellt. Du får e-post och en notis så snart de svarar. Om företaget inte svarar inom 72 timmar avbokas bokningen automatiskt och en eventuell kortreservation släpps.
Beloppet reserveras bara på ditt kort när du bokar. Bekräftas bokningen direkt dras pengarna på en gång; behöver företaget godkänna den först dras de vid godkännandet. Avböjs bokningen eller går tiden ut släpps reservationen och du betalar ingenting.
Gå till Bokningar och använd avboka-knappen på din bokning. Varje företag har en egen avbokningsfrist (till exempel 24 timmar innan), så nära inpå tiden kan avbokning vara stängd — kontakta då företaget direkt.
Ange din e-post så skickar vi en engångskod — inget lösenord att komma ihåg eller läcka. Du kan också logga in med Apple eller Google. Använder du Apples ”Dölj min e-post” visas en privat reläadress på ditt konto; det är helt normalt.
Företaget kan markera bokningen som utebliven. Har du nyligen uteblivna besök kan dina nästa bokningar kräva företagets godkännande i stället för att bekräftas direkt.
Gå till din profilsida via menyn, uppdatera dina uppgifter och klicka på Spara.
Öppna menyn, scrolla till Språk och Tema och välj dina inställningar.
På din profilsida under ”Dina uppgifter & konto” kan du ladda ner alla dina uppgifter som en fil eller schemalägga radering av kontot. Raderingen sker efter 7 dagar och kan avbrytas när som helst innan dess.